Open top menu

Smart Tools

Future Concepts

February 10, 2013


Bercy Chen Studio's Edgeland Residence is located on a rehabilitated brownfield site and is a modern re‐interpretation of one of the oldest housing typologies in North America, the Native American Pit House. The green grass on the roof gives a unique look while it maintains the internal temperature of the house. The project raises awareness about a diminishing natural landscape and its finite resources by creating a balance between the surrounding industrial zone and the natural river residing on opposite side of the site. Both visually and functionally, Edgeland Residence touches on architecture as site‐specific installation art and as an extension of the landscape. The program is broken up into two separate pavilions, for the living and sleeping quarters, and requires direct contact with the outside elements to pass from one to the other.











0 Spicies

Please leave a comment

Get widget

SmartPhones

Unique Vehicles

Creative Watches