Scholars Library in the Forest

Gluck+ architect has designed a pure and elegant Platonic cube matches the unity of the building&#...

Gluck+ architect has designed a pure and elegant Platonic cube matches the unity of the building's purpose and form, in both programmatic and metaphorical terms. The first floor for a library of books and the second floor is for scholar's working study. The study sits on the books below much like scholarship rests on the body of work that precedes it. The structure expresses this dual character, with the floating roof cantilevered off the second floor to highlight the distinction between the solid and the void.  The windows open on all four sides, stacking in opposite corners, to create the feeling of an aerie in the woods. The changing seasons provide the context, with the study "walls" green in the summer, orange in the fall, and white in the winter.










[Architect: GLUCK+ photographer: paul warchol via: designboom & thecoolist]

Related

LIBRARY 8276718574139624735

Post a Comment

Please leave a comment

emo-but-icon

Follow Us

Recent


Hot in week

Random

item